2014-06-13 17:12:23• hírek • Kocsis Zoltán

Újabb óvodai ételmérgezés, ezúttal Szatmárnémetiben?

A Szatmár Megyei Közegészségügyi Igazgatóság (DSP) sajtóközleménye szerint nem alakult ki ételmérgezési góc csütörtökön a Szatmárnémetiben található 6-os számú óvodában. A mikrobiológiai vizsgálatok elvégzése után derül majd ki, miért szorult kórházi ellátásra öt, 3 és 5 év közötti gyerek, áll még a kommünikében.

„Csütörtök este arra panaszkodott a gyerek, hogy fáj a hasa, hányingere van. Reggelre nem múlt el a hasmenése, ezért a sürgősségire mentem vele. Ott derült ki, hogy az óvodatársai közül szinte mindenkinek valamiféle panasza volt csütörtök délutántól kezdve", nyilatkozta a Szatmár.ro-nak az egyik anyuka. Elmondása szerint legkevesebb 15-20 gyereket vittek kórházba, közülük öt szorult komolyabb ellátásra.

A DSP tájékoztatása szerint péntek délután 14.00 órára négy gyereket hazaengedtek, miután perfúziót kapott, az ötödiket pedig a Fertőző Betegségek Kórházában ápolják. Közleményük szerint mikrobiológiai vizsgálat elvégzéséhez mintát vettek az óvoda konyhájában és az elfogyasztott ebédből is. „Egyelőre nem azonosítottunk olyan tényezőket, amely arra utalna, hogy ételmérgezési gócpont alakult volna ki az intézményben", tájékoztat az igazgatóság.

A Baross (Luceafarul) utcán található óvoda azok közé tartozik, amelynek saját konyhája van. A csütörtöki ebéd menüje húslevesből, bolognai spagettiből és uborkából állt. A szülők gyanúja szerint a leves vagy a spagettiben található hús okozhatta a rosszullétet.

„A kislányom mostanra (péntek délután, szerk.) szerencsére jól van. Azt mondta a családorvos, amennyiben a hasmenése nem múlik el, akkor jelentkezzek a járványkórházban. Nyugtalanít a dolog, mert szinte minden gyerek rosszul érezte magát csütörtök estére. És ahogy hallom, nem ez az első hasonló eset abban az óvodában", tette hozzá aggodalmasan az anyuka.

Mindenképpen aggasztó, hogy Szatmár megyében ez már a harmadik hasonló eset az idei évben: januárban Szatmárudvariban, májusban pedig Aranyosmeggyesen kaptak ételmérgezést iskolások és óvodások. Ennek következtében május közepén Kereskényi Gábor parlamenti képviselő interpellációban fordult Remus Pricopie egészségügyi miniszterhez.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: